Dags för familjefoto?

Att ta ett foto på hela familjen är något som går tillbaka ända till fotograferandets början, och har länge varit ett sätt att skapa minnen från olika tidpunkter. Här samlas alla för att visa sin familjeenhet och det kan antingen handla om den närmaste familjen som till exempel förälder och barn, till större projekt där hela släkten samlas eller flera generationer porträtteras i ett gruppfoto.

Familjefoton är något som man kan ta vid många olika tillfällen i livet och ett trevligt alternativ är att ta ett årligt kort som med tiden blir en samling där man ser medlemmarna bli äldre eller familjen expanderas med nya medlemmar. Även de fyrfota familje-medlemmarna familjemedlemmarna kan inkluderas och på så sätt kan man med glädje se tillbaka på hur familjen såg ut vid olika tidpunkter i livet.

Ett mycket roligt sätt att ta familjefoto på är ett roligt julkort som man sedan kan skicka till släkt och vänner. Man kan hitta på olika teman: ett år är familjen utklädd till tomtar, ett till hårdrockare och ett annat i 70-tals hippiestil. Möjligheterna och variationerna är oändliga och det är ett väldigt underhållande sätt att ta familjefoto på och samtidigt glädja sin omgivning.

En annan viktig aspekt av familjefoton att man på så sätt bevarar ett historiskt dokument om vem man är och hur familjen ser ut. Om gammelmormor lever så är det ett underbart tidsdokument som man kommer att värdesätta under hela livet, liksom en möjlighet för de yngre generationerna att ha en bild på sig själva och den äldre familjemedlemmen.

Om den större familjen lever på separata håll och man bestämmer att organisera en sammankomst så är detta ett unikt tillfälle till ett familjefoto där medlemmar som inte umgås särskilt ofta kan synas ihop. Familjefoto är ett unikt och uppskattat sätt att behålla kära minnen.