Vad skall man göra med bröllopsfotot?

När man gifter sig är det vanligt att man anlitar en professionell fotograf för att ta de obligatoriska bröllopsfotona. Det finns ett flertal olika anledningar till detta, inte minst då man vill att alla skall vara med på fotot liksom att man skall kunna föreviga momentet med hjälp av en kunnig och erfaren person. Tanken är ju att man skall ha fotot som ett glädjande, rörande och minnesrikt dokument för all framtid.

Ibland går det dock inte alltid som man hade tänkt sig. Det är inte ovanligt att man så småningom väljer att gå skilda vägare och när bröllopet spricker och det blir skilsmässa så är bröllopsfotot vissa gånger det enda man har kvar från de glada dagarna. Man minns här hur man kände sig på den stora dagen, och det är inte sällan sorgfyllt att se på det glada ansikte man hade den dagen. Det betyder dock inte att man skall känna sig misslyckad! Inte alls; människor är föränderliga och bara för att man försökt och inte lyckats betyder det inte att man har gjort fel i sina förhoppningar. Bröllopsfotot blir så ett dokument på den egna optimismen och glädjen i livet, och man kan se på det som ett viktigt steg i den personliga utvecklingen. Kanske lärde man sig något värdefullt i och med sitt bröllop som man kan dra nytta av i framtiden?

Vad man väljer att göra med sitt bröllopsfoto är upp till var och en men det är mycket vanligt att an har det i ett album eller inramat på väggen. Man kan också trycka upp ett större antal att skicka till släkter och bekanta som inte kunde närvara eller som ett tack till dem som var på plats. Oavsett om äktenskapet lyckades eller inte så är detta ett viktigt livsminne och bör alltid uppskattas som ett sådant.