Bröllopsfoto

När det är dags för den stora dagen så är ett bröllopsfoto ett absolut måste. Här förevigas ett av livets lyckligaste stunder och då gäller det verkligen att avbilda detta underbara tillfälle med hjälp av en professionell fotograf. Hur många filter och appar en digitalkamera eller mobiltelefon än har så går det aldrig att jämföra resultatet med det en erfaren och skicklig fotograf kan åstadkomma.

Bröllopsfoto involverar ett antal olika aspekter och handlar inte bara om en klar, skarp bild med bra kulörer. Det handlar om hur man poserar och framställs, olika moment under akten liksom om att få de involverade att känna sig avslappnade och komfortabla. En duktig fotograf vet att lugna ner sina modeller och för att få så naturliga och bra bilder som möjligt gäller det att alla inblandade upplever att de befinner sig i goda händer.

Inför bröllopsfotot finns det ett antal saker som man kan diskutera med sin fotograf och bland det viktigaste är att man är överens om vad man vill förmedla och avbilda. Vill man till exempel ha klassiska, poserade foton i skira färger eller vill man ha rörliga, roliga foton med olika gester och ansiktsuttryck? Vill man ha svartvitt eller färggrant? Det finns inga regler för hur ett bröllopsfoto skall se ut; man bestämmer helt själv och det är fotografens jobb att se till att man får det man vill ha.

Om man vill ha bröllopsfoton som även involverar andra än brudparet så är det alltid bra att ge fotografen en lista med vilka man vill ha bilder med. Eftersom fotografen inte vet vem som är svärfar och vem som är kusin kan denne så ropa upp dem som skall fotas tillsammans och med det får man bilder på alla man vill. Bröllopsfoton är ett fantastiskt sätt att föreviga denna speciella dag!